Posted by on okt 6, 2017 in Bruiloft | 0 comments

De locatie, de geloften en de bruidsjurk: allen voor de hand liggende momenten om de unieke smaak en persoonlijkheden van het bruidspaar naar voren te brengen. Maar het eten en de drankjes die geserveerd worden zijn net zo belangrijk. Door persoonlijke details te verwerken in het diner, wordt een bruiloft pas echt van A tot Z op het bruidspaar afgestemd. Hieronder vind je een paar tips om het eten en drinken op jouw bruiloft een bijzondere en persoonlijke draai te geven.

Aperitief: verwen je gasten met een signature cocktail

Champagne is natuurlijk niet weg te denken uit een bruiloft. Maar wil je hier een persoonlijke twist aan geven, dan kunnen de bruid en bruidegom zelf een signature cocktail creëren met een originele naam, die op de grote dag aan de gasten geserveerd wordt. Om vernieuwend te zijn maar toch traditie te behouden, kun je voor jouw signature cocktail een champagnecocktail laten maken (kijk hier voor inspiratie!). Deze lekkere en originele twist zal zeker in de smaak vallen. Vergeet niet om ook een non-alcoholische versie van de cocktails te serveren, voor de vrienden die niet drinken of later nog naar huis moeten rijden.

Een origineel diner

Het huwelijksdiner kan ook worden afgestemd op het bruidspaar. Kies niet voor dezelfde gerechten die je op ieder huwelijksdiner tegenkomt: sjiek, lekker, en helemaal voorspelbaar. Overleg met jouw cateraar en stel een menu samen wat iets persoonlijks over het bruidspaar zegt. Houden jullie totaal niet van formele diners? Begin er dan niet op je trouwdag aan, en zet in plaats daarvan een smaakvol buffet neer. Reizen jullie graag en zijn jullie gek op het Midden-Oosten? Kies dan voor een Marokkaanse of Libanese cateraar, die van jullie trouwdiner een totaal nieuwe ervaring zal maken.

Laat de menu’s ook de unieke persoonlijkheden van het bruidspaar weerspiegelen. Druk op de achterkant het verhaal van jullie ontmoeting, eerste kus en het aanzoek, een gedicht waar jullie allebei van houden, of de tekst van jullie lievelingslied. Of kies er juist voor om grappige anekdotes over elkaar te schrijven en printen – zo zijn jullie in ieder geval één of twee gênante verhalen uit de speeches voor!

Dessert

Ook de desserts mogen niet vergeten worden! Maak er een waar feest van met veel verschillende keuzemogelijkheden: voor ieder wat wils! De bruidstaart is een vanzelfsprekend middelpunt, maar er zijn zoveel meer opties. Zet een of twee chocoladefonteinen neer met een selectie aan fruit en marshmallows om in de chocolade onder te dompelen. Plaats kleine schalen met zoetigheden en snoep door de zaal heen – zo voorkom je een lange rij gasten die allemaal op een stukje bruidstaart wachten. Veel gasten zul je net zo gelukkig maken met een paar bonbons of stukje baklava voor bij de koffie.

Ook hier kun je iets persoonlijks en origineels van maken: laat bonbons bedrukken met de namen van de bruid en bruidegom en de trouwdatum, of romantische woorden (denk: ‘liefde’, ‘romantisch’, ‘ik wil’). Wil je jouw gasten na afloop iets meegeven, dan kun je snoepzakjes laten bedrukken en deze aan de gasten uitdelen wanneer zij vertrekken. Een leuk, goedkoop en toch persoonlijk cadeau!