Posted by on feb 8, 2017 in Bruiloft | 0 comments

Van de mooiste dag van je leven wil je natuurlijk nog jarenlang kunnen nagenieten. Dat kan als je een mooie trouwreportage laat maken.

Een goede bruidsfotograaf kan de sfeer van je trouwdag zo goed vast te leggen dat je later alleen maar het album hoeft open te slaan om deze prachtige dag weer opnieuw te beleven. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. Aan de ene kant kost je trouwdag natuurlijk sowieso al een flink bedrag en is een goed bruidsfotograaf zijn geld absoluut waard. Aan de andere kant, als je kunt besparen op de toch al forse kosten van je trouwdag, waarom niet?

Een goede klik is erg belangrijk

Hier volgen een paar tips om geld te besparen op je trouwreportage. Maar bedenk wel dat geld niet alles is. Je kunt beter iets meer uitgeven en absoluut tevreden zijn over de foto’s dan besparen en achteraf ontevreden zijn. Je kunt de dag immers niet meer overdoen.

Het is dan ook verstandig om bij meerdere fotografen een offerte op te vragen zodat je de bruidsfotograaf kosten kunt vergelijken. Het is ook verstandig om met meerdere bruidsfotografen kennis te maken. Zo kun je niet alleen kijken wie het voordeligste tarief heeft, maar ook met wie het het beste klikt. Dat is belangrijk als je wilt dat een fotograaf perfect aanvoelt wat jullie willen. Zo krijg je de meest persoonlijke foto’s.

Een paar bespaartips

Misschien kies je uiteindelijk niet de goedkoopste fotograaf. Toch kun je zeker nog behoorlijk veel geld besparen door gewoon een aantal slimme keuzes te maken. Bijvoorbeeld:

  • Wil je dat de bruidsfotograaf de hele dag vastlegt, of alleen de ceremonie? Of wil je ook nog een mooie fotoshoot laten maken? Veel fotografen rekenen een uurtarief, dus het kan veel geld schelen als hij of zij er niet de hele dag bij hoeft te zijn.
  • Wil je dat de fotograaf een trouwalbum samenstelt of vind je het leuk om het zelf te doen? Als je het laat doen, ben je natuurlijk verzekerd van een prachtig resultaat. Maar het zelf doen levert wel een heel persoonlijk album op én is veel goedkoper.
  • Wil je alle foto’s die de fotograaf heeft gemaakt, of een selectie? Hoe meer foto’s je afneemt, hoe duurder het natuurlijk wordt. En een ruime selectie mooie foto’s is vaak al voldoende om de sfeer van de dag goed weer te geven.

Spreek een all-in tarief af

Wanneer je verschillende fotografen gaat vergelijken, kijk dan niet alleen naar het uurtarief maar let er ook goed op of er nog extra kosten bijkomen. Sommige fotografen berekenen reiskosten, btw en kosten voor de nabewerking van de foto’s apart.

Het prettigste voor jezelf is om een all-in tarief met je bruidsfotograaf af te spreken. Dan weet je altijd waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Bespreek ook van tevoren wat nabestellingen van je gasten gaan kosten. Maar vergeet bij dit alles vooral niet dat je trouwreportage een blijvende herinnering is voor de rest van je leven. En dat is niet in geld uit te drukken.