Posted by on sep 25, 2017 in Geen categorie | 0 comments


Als bruidsfotograaf ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanwezig om de huwelijksdag van een bruidspaar zo volledig mogelijk vast te leggen. Alle speciale gebeurtenissen moeten natuurlijk in beeld worden gebracht, zoals het moment dat de bruid de trap af komt lopen en de bruidegom haar voor het eerst in haar trouwjurk ziet, het ja-woord, het uitwisselen van de ringen, de openingsdans. Maar gedurende deze dag neemt een huwelijksfotograaf ook allerlei andere details waar die niet altijd even positief zijn en een gevaar kunnen vormen voor een goed huwelijk.┬áDe onderstaande 10 voortekenen voorspellen dan ook niet veel goeds voor het bruidspaar!

1. Het bruidspaar heeft weinig intieme momenten tijdens hun bruiloft
Huwelijksfotografen zijn op zoek naar de mooiste momenten van het bruidspaar samen en hun interactie met elkaar. Hoe ze tijdens hun huwelijksdag af en toe oogcontact hebben en naar elkaar glimlachen. Hoe ze steeds kusjes uitwisselen en elkaar even aanraken. Het is een slecht teken als een bruidsfotograaf dit tijdens een huwelijksdag maar weinig ziet.

2. De nieuwbakken echtgenote weigert haar man te kussen
Als bruidsfotograaf wil je natuurlijk ook enkele foto’s maken waarop het bruidspaar kussend te zien is. Als de bruid dit op deze speciale dag weigert te doen, dan geeft dat niet veel hoop voor de toekomst.

3. De bruidegom lijkt er geen vertrouwen in te hebben

Tijdens de huwelijksdag praat je als huwelijksfotograaf natuurlijk ook af en toe met het bruidspaar. Je vertelt hen hoe goed ze eruit zien en hoe fijn het is dat alles naar plan lijkt te verlopen. Als je tijdens deze dag de bruidegom vertelt dat alles zo goed lijkt te zijn gegaan en dit veel goeds beloofd en hij hierop verklaart dat hij daar nog niet zo zeker van is, dan kan dat wijzen op toekomstige problemen.

4. Er is weinig wisselwerking tussen het bruidspaar
Een huwelijksdag is een spannende dag die van tevoren, maar ook tijdens de dag zelf voor veel spanning en stress kan zorgen. Als bruidspaar zorg je er voor dat je er voor elkaar bent, op het moment dat het op deze dag voor een van beiden even teveel wordt. Als je als huwelijksfotograaf dan merkt dat de bruid totaal in paniek is, terwijl de bruidegom zich hier niets van aan lijkt te trekken en alleen de hele tijd maar met zijn gasten bezig is, dan weet je niet of dit nog wel goed gaat komen.

5. De bruiloft draait voor het koppel vooral om het feest
Een huwelijksfotograaf spreek je het toekomstige echtpaar meestal al voor de huwelijksdag om de dag door te spreken, zodat je weet wat je kunt gaan verwachten. Tijdens dit gesprek hoor je soms dat bruidsparen nog niet verder kijken dan hun huwelijksdag en het feest dat daarbij hoort. Wat ze van het huwelijks zelf verwachten en wat dit voor hen inhoudt, daar hebben ze nog niet bij stil gestaan.

6. De bruid is zeer geïnteresseerd in de bruidsfotograaf
Bruidsfotografen maken van alles mee. Op het moment dat je als fotograaf tijdens de huwelijksdag geconfronteerd wordt met een bruid die meer interesse in jou lijkt te hebben dan in haar kersverse echtgenoot en zelfs aangeeft dat ze je wel ziet zitten, dan voorspel je dat dit huwelijk geen lang leven zal zijn beschoren.

7. De bruidstaart zorgt voor penibele momenten
Een van de hoogtepunten van een huwelijksdag is het aansnijden van de bruidstaart door het bruidspaar. Vaak leidt dit ertoe dat een van de echtelieden probeert een stukje taart op de neus van de ander te laten belanden. Als diegene daar heel moeilijk over gaat doen in plaats van ermee te gaan lachen dan kan dit betekenen dat diegene ook op andere momenten in de toekomst zo zal gaan reageren.

8. De toespraken op de bruiloft vallen tegen
Als huwelijksfotograaf hoor je vele speeches. Wat de gasten vertellen in hun toespraken over het bruidspaar en hoe ze over hen spreken zegt soms veel over hun ervaringen met de bruid en bruidegom en hoe en of ze elkaar verrijken. Wanneer je hoort dat het moeilijk is om te vertellen waarom ze bij elkaar passen dan kan dat een teken zijn.

9. Het bruidspaar maakt de hele dag ruzie
Natuurlijk lopen er tijdens een huwelijksdag wel eens dingen mis en als men gestrest is dan geeft men elkaar wel eens de schuld hiervan. Maar als dit de hele huwelijksdag zo door blijft gaan, dan levert dat vragen op over de rest van hun huwelijk.

10. De mobiele telefoon krijgt meer aandacht dan de bruid of bruidegom
Sommige echtelieden zijn zelfs tijdens de huwelijksceremonie nog bezig met hun telefoon in plaats van met de ceremonie en hun toekomstige echtgenoot of echtgenote. Hoe zal dit de rest van het huwelijk dan gaan?