Posted by on okt 27, 2017 in Fotografie | 0 comments

Je krijgt maar één keer de kans om de meest geweldige foto’s van je huwelijk te maken. Zelf doen of laten doen? Het maken van een bruidsreportage is een hele eer, maar brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Ons advies: vertrouw op een professionele bruidsfotograaf met ervaring. Deze maakt niet alleen de meest verrassende foto’s ook weet je in dat geval zeker dat er geen foto’s verloren gaan.

Kies de juiste locatie

De bruidsfotograaf speelt met verschillende lichtsituaties. Over de lichtinval op de trouwlocatie zelf heb je vaak niet veel invloed, maar wel op de gekozen shootlocatie. Welk decor kies je voor het laten maken van de fotoshoot? Is dit midden in de stad, in een natuurlijke omgeving of op een binnenlocatie? Kies voor een locatie met zowel schaduw als lichtplekken. Zo kan de fotograaf spelen met het licht en de mooiste plaatjes schieten. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om zowel binnen als buiten foto’s te maken. Het Nederlandse weer kan erg onvoorspelbaar zijn, zorg dat je bij weersveranderingen snel kunnen uitwijken naar een andere locatie.

Kies een fotograaf met de juiste feeling

Niet alleen lichtinval speelt een rol, maar zeker ook het materiaal van de fotograaf. Is deze bekend met camera-instellingen op donkere locaties en hoe gaat deze om met compositie. De communicatie met het bruidspaar en de gasten is ook belangrijk, daarnaast mag de fotograaf niet te opvallend aanwezig zijn.

Laat je kans op de mooiste trouwfoto’s niet voorbij schieten.  Kies voor een huwelijksfotograaf die een mooie portfolio op het gebied van bruidsfotografie heeft opgebouwd. Bekijk de portfolio of bruidsreportage en ontdek of de fotograaf de spontane momenten van de dag weet vast te leggen. Is dit het geval, dan zit je zeker goed.

Maak een trouwfoto checklist

Weet jij al welke momenten absoluut vastgelegd moeten worden? De ervaren bruidsfotograaf weet precies welke momenten dit zijn. Twijfel je hierover, maakt dit dan bespreekbaar.

Deze momenten wil je zeker op foto hebben:

  • De bruidegom belt aan bij de bruid
  • De ceremonie
  • Uitwisselen van de ringen
  • De allereerste kus als getrouwd stel
  • Aansnijden van de bruidstaart
  • De eerste dans

Daarnaast maakt de bruidsfotograaf veel detailfoto’s zoals de trouwjurk, het bruidsboeket en de trouwauto. Het zijn net die kleine momenten waar je zelf niet aan denkt, maar de bruidsfotograaf wel.

De mooiste foto’s afdrukken

De bruidsfotograaf selecteert de mooiste foto’s en levert deze digitaal, desgewenst op USB. Houd rekening met ruim 300 tot 350 foto’s bij een reportage van 5 tot 6 uur. Hoe kies je de mooiste foto om af te laten drukken? Dit is een foto waar het gelukt en de spontaniteit vanaf straalt. Een foto die precies verwoordt wat jullie gevoel is. De trouwfoto’s hebben een hoge resolutie, hiermee is het mogelijk om te kiezen voor een mooi formaat om af te laten drukken. Liever een trouwalbum samenstellen? Laat dit door de huwelijksfotograaf doen, dan weet je zeker dat je een unieke en prachtige herinnering ontvangt.