Posted by on aug 7, 2013 in Bruiloft |

Trouwen is de mooiste dag van je leven. Het bruidspaar ziet er op hun mooist uit en het feest zal u de rest van uw leven bijblijven. Echter kunnen de kosten voor de bruiloft ook nog wel een tijdje bijblijven. Trouwen en een bruiloftsfeest zijn niet goedkoop, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Bovendien kunt u voor uw bruiloft flink geld sparen.

Grote kostenposten

De grootste kostenposten van een bruiloft zijn het pak en de trouwjurk van het bruidspaar en natuurlijk de trouwlocatie. Hoewel u de kleding zo duur kunt maken als u zelf wilt, moet u toch wel rekening houden met een minimumbedrag van € 700,- voor zijn pak en € 1.500,- voor haar jurk. Vaak willen ouders en schoonouders nog wel een duit in het zakje doen voor de bruidsjurk. Een trouwlocatie met catering is al snel € 6.000,-. En dan heeft u nog geen muziek.

Sparen, sparen, sparen

Het is goed om van te voren een begroting te maken van wat u ongeveer zou willen uitgeven aan de bruiloft. Vraag offertes op bij diverse trouwlocaties, zodat u een beeld heeft van de kosten voor een locatie met catering. Dat geldt ook voor de muziek. Een band is vaak duurder dan een dj, maar wel heel gezellig. Veel trouwlocaties werken samen met verschillende muzikanten, waardoor u vaak wat goedkoper uit bent. Als u weet wat het ongeveer gaat kosten kunt u het geld voor de bruiloft natuurlijk bij elkaar sparen.

Of lenen?

U kunt natuurlijk ook geld lenen voor uw bruiloft, zodat u de bruiloft van uw dromen kunt organiseren en ook nog eens op huwelijksreis kan. Voor bruiloften kunt u namelijk aparte leningen afsluiten, maar hier kan uw bank u meer over vertellen. Let wel: geld lenen kost geld in verband met de terug te betalen rente.