Bij trouwen hoort natuurlijk een bruidsboeket. Vaak is het de bruidegom die het boeket uitzoekt, maar als bruid kun je natuurlijk wel aangeven wat je mooi vindt en wat niet. De kleur en vorm van een bruidsboeket zijn persoonlijk en er zijn vele mogelijkheden. Er zijn een aantal punten belangrijk bij het samenstellen van een bruidsboeket.

Soorten boeketten
Er zijn diverse soorten bruidsboeketten, zoals een Biedermeier, Druppel of Waterval bruidsboeket. Het beste is om van verschillende soorten een afbeelding te zoeken en zo te kijken welke het beste bij je past. Sommige bruiden hebben liever een modern bruidsboeket, terwijl anderen gaan voor en klassieker exemplaar.

Kleuren
Als je een bruidsboeket gaat samenstellen, is het ook belangrijk om aan te geven welke kleuren je terug wilt zien in het boeket. Je kunt kiezen voor een boeket met witte bloemen, maar bij een hele witte jurk moet je daar wel mee oppassen, omdat de kleuren dan toch kunnen verschillen. Wil je liever wat meer kleur in het boeket, dan is het ook mogelijk om dit aan te geven.

Bloemsoorten
Sommige bruidsparen hebben goede herinneringen aan een bepaalde bloemsoort. Als je het bruidsboeket gaat samenstellen is het mogelijk om deze bloemen in het boeket te verwerken, om het zo een extra persoonlijk tintje te geven. Tegelijk met het bruidsboeket kun je ervoor kiezen om ook de corsage van de bruidegom te laten maken, zodat deze op elkaar afgestemd zijn.