Op je trouwdag wil je natuurlijk een geweldig feest geven. Voor een geslaagd feest is het belangrijk om een goede feestlocatie te vinden. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het zoeken van een geschikte locatie. Je wilt tenslotte dat alles perfect geregeld is.

Zaalgrootte
Wanneer je een feestlocatie zoekt, is het belangrijk om te weten hoeveel gasten er ongeveer op het feest zullen zijn. Je wilt natuurlijk niet in een zaal zitten die veel te klein is voor het aantal gasten, zodat je nauwelijks kunt bewegen. Maar ook een zaal die veel te groot is doet de sfeer vaak geen goed. Informeer goed naar de capaciteit van de locatie, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Houdt hierbij ook rekening met een eventuele dj of band die zal spelen op het feest.

Catering
Naast de grote van de zaal is ook de catering belangrijk. Je wilt dat de gasten niets te kort komen en dat er voldoende drinken en hapjes zijn. Een belangrijke keuze is of je de dranken afkoopt (onbeperkt) of dat je achteraf afrekent. Bij de laatste optie moet je wel oppassen, dit kan snel uit de hand lopen.

Bereikbaarheid
Een ander punt waar je over na kunt denken bij de keuze van een feestlocatie is de bereikbaarheid. Komen je gasten allemaal uit dezelfde regio, dan kun daar in de buurt een locatie zoeken. Wanneer de gasten verspreid over een groot gebied wonen, kun je ervoor kiezen om de locatie in het midden te zoeken.

Natuurlijk is het vooral belangrijk wat je zelf een mooie locatie vind en ook waar je de rest van de dag wilt doorbrengen. Het is tenslotte jullie trouwdag en ook al wil je het beste voor je gasten, je moet er zelf voor 100% van kunnen genieten.