Eindelijk is het zover, de trouwdatum is bekend en je gaat een trouwjurk uitzoeken. Wanneer je een trouwjurk gaat uitzoeken, zijn er verschillende stappen waar je rekening mee moet houden.

Tijdsbestek
Het is erg belangrijk om je trouwjurk op tijd uit te zoeken. Zorg daarom dat je ruim van te voren een afspraak maakt in de winkel van je keuze. Er zijn heel veel winkels die zich specialiseren in trouwkleding, zoals Koonings Bruidsmode. Kijk eenvoudig via Google welke winkels bij jou in de buurt zitten. Zorg er ook voor dat je een duidelijk budget vaststelt voordat je gaat passen. Niets is zo vervelend als je perfecte droomjurk passen en er dan achter komen dat hij veel te duur is. Je vindt dan waarschijnlijk geen andere binnen je budget die net zo mooi is.

Trouwjurk uitzoeken
Wanneer je een trouwjurk uit gaat zoeken, is het handig als je van te voren wat idee├źn op doet. Als je niet weet wat je precies wilt, kun je in de winkel vragen naar verschillende stijlen om te kijken welke het beste bij je past. Wanneer je een afbeelding ziet van een mooie jurk, kun je deze gerust meenemen naar de winkel, om daar de jurk te zoeken die er het meest in de buurt komt. Zoek in de winkel een aantal jurken uit die je wilt passen, maak de keuze niet te groot om overzicht te kunnen bewaren.

Het passen
Neem voldoende tijd voor de passessie. Door de jurken te passen, kun je ze met elkaar vergelijken. Vind je een mooie jurk en is elke jurk die je daarna past minder mooi, pas dan die eerste jurk nogmaals om zeker te weten dat het echt de mooiste is. Is dat inderdaad het geval, dan heb je DE jurk gevonden! Hij kan dan besteld worden en daarna eventueel vermaakt worden. Houdt er rekening mee dat ook dit tijd kost.