Er is een ontzettend grote keuze aan trouwringen op de markt. Voor het trouwringen uitzoeken mag je dan ook best wel wat tijd uittrekken. Het is tenslotte een aankoop waar je je hele leven mee gaat doen. Het vergelijken van meerdere collecties en er echt de tijd voor nemen is niet alleen nodig maar ook nog eens leuk om samen te doen. Begin de zoektocht ongeveer 6 tot 3 maanden voor de huwelijksdag. Zo heb je voldoende tijd om te oriënteren en een goede keuze te maken.

Trouwringen uitzoeken, tips voor de zoektocht
Het is een goed idee om op internet alvast een beetje te oriënteren. Zo kun je erachter komen welke ringen jullie mooi vinden en wat bij jullie past. De volgende stap is het bekijken van trouwringen bij een juwelier of edelsmid. Loop gewoon naar binnen en pas verschillende ringen. Ook ringen in verschillende breedtes en vormen zijn de moeite waard om te proberen. Misschien staat een iets bredere of een iets smallere ring net een beetje mooier bij de vorm van jouw hand. Ga vooral meerdere collecties bij verschillende juweliers bekijken en slaap er eerst nog een paar nachtjes over. Vinden jullie de ringen na een volgende keer passen nog steeds zo mooi? Dan is dit dé ring!

Wat kost een trouwring?
Gemiddeld kost een trouwring tussen de 400 en 800 euro per stuk. Voor een setje ringen moet je dus rekening houden met een prijs van ongeveer tussen de 800 en 1600 euro. Per setje ringen kan de prijs per ring onderling verschillen. Wanneer de mannenring groter is dan de vrouwenring zal deze duurder zijn. Wanneer de vrouwenring een of meerdere diamantjes heeft zal deze waarschijnlijk duurder zijn dan de mannenring. Het prijsverschil kan ook aan het materiaal liggen waar de ring van gemaakt is.